снимка: Булфото, архивЖурналистът и евродепутат коментира актуални политически събития. Тя разясни

...
снимка: Булфото, архивЖурналистът и евродепутат коментира актуални политически събития. Тя разясни
Коментари Харесай

Елена Йончева: „В един запис премиерът каза, че трябва да бъда изгорена. Не се страхувам.

снимка: Булфото, списък

Журналистът и евродепутат разяснява настоящи политически събития. Тя обясни и за работата на Европейския парламент.

Нямам никакви терзания, че ще бъда съдена, само че още веднъж съм в черен лист на властта. Това разяснява евродепутатът Елена Йончева в изявление за предаването „ Тази събота “ по bTV във връзка прегледаното от Правната комисия на Европейския парламент искане за отнемането на имунитета на евродепутата.

„ Това искане от страна на българската прокуратура е отправено към Екологичен потенциал. То е направено от Сотир Цацаров. Това е напълно политическа поръчка. Надявам се един ден да разберем за какво господин Цацаров не е могъл да каже кой е поръчал аз да бъда изгорена. По отношение на процедурата в Европейския парламент, това е рутинна процедура. Има доста претенции за събаряне на имунитета на евродепутати. Първо има чуване в комисия и по-късно гласоподаване в Пленарна зала. Това лишава към година и половина. Има депутати, на които неотдавна бяха поискани имунитетите. Това е рутинна процедура в Екологичен потенциал и е част от политическата борба за жалост “, уточни Йончева.

По думите ѝ Екологичен потенциал не е проверяващ орган. „ Те разчитат на българската правосъдна система да обясни случая и нормално се смъкват имунитетите, тъй като се има доверие на националните правосъдни системи “, добави тя.

„ Решението на Правната комисия за моя имунитет евентуално ще отнеме още месец и половина – два. Нямам никакви терзания, че ще бъда съдена, уповавам се, че ще се стигне до такава степен. Аз дори не знам в какво съответно се състои това обвиняване. То пристигна, откакто съдих Бойко Борисов за клюка и откакто започнах разкрития за потребление на средства за корупция при строителството на оградата по границата, откакто се разви „ Кумгейт “ и след случая „ Барселона “. Подала съм сигнал в съда в Страсбург за това политически стимулирано обвиняване, тъй като то е неуместно “, сподели още Йончева.

„ В един запис министър председателят сподели, че би трябвало да бъда изгорена. Дали той или някой от неговите другари – някой стои зад офанзивите. Не се опасявам. Като публицист съм била бита, отвличана и ранявана. Била съм в черни описи, в този момент още веднъж съм в черен лист – на властта и на това тоталитарно ръководство. Не се опасявам, тъй като тази опасност не пречи на моята  в Екологичен потенциал “, добави тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР